Få overblik over de seneste nyheder
fra Carsten Holm A/S
 

Nyheder
-fra vores verden... 

 

Investerer i fremtiden

Optimale forudsætninger for fremtiden
Det er svært at designe en virksomheds fysiske rammer ud fra de funktionelle krav til lager- og logistikkapaciteten. Rammerne er ofte givet på forhånd enten pga. grundens størrelse, eksisterende bygninger, lokalplaner eller lignende. Hos Carsten Holm A/S var præmissen en anden, da Ulrik Holm, direktør i Carsten Holm, besluttede at bygge nye faciliteter på Kielbergvej i Ringe. Ejendommen blev tegnet ud fra krav til blandt andet højlageret. Tidligt i forløbet rådførte Carsten Holm A/S sig med tyske SSI Schäfer om mulighederne for en optimal lagerindretning. Det har resulteret i et 15 meter højt lagertårn, der i dag rummer ikke mindre end 13 fuldautomatiske lagerautomater med mere end 80.000 varenumre. Firmaets samlede lager indeholder mere end 100.000 varenumre, et tal der er støt stigende. 

Fuldautomatisk lager 
I det øjeblik man træder ind i det 250 m2 store lagertårn hos Carsten Holm A/S, bliver man mødt af lagerautomater fra kælder til loft på begge sider af lageret. Lagerautomaterne giver virksomheden et lagerareal svarende til 1.700m2, hvor den gennemsnitlige godshøjde er 175 mm.
Det lyse lokale deles i midten af tre store conveyorbaner, hvor plastikkasser med varer kører automatisk ind og ud i et jævnt flow. På ”rejsen” rundt i vareflowet passerer varerne fire forskellige arbejdszoner, hvor ordrerne plukkes af medarbejderne. Det hele glider meget let og der går ikke lang tid fra ordren er modtaget til den plukkes, pakkes og afsendes. 

Øget kapacitet og gladere medarbejdere
På lageret skal der hver dag håndteres hundredvis af pluk. Dette skabte tidligere en del intern transport, idet virksomheden havde ca. 1.600 m2 på tre eksterne adresser i Ringe. I dagligdagen betød det mange omrokeringer af kasser, som stod oven på hinanden - og fast rutefart mellem de tre lagre. 
Det, at vi har samlet alle aktiviteter under et tag, gør, at vi er blevet meget mere fleksible i eget hus. Vi sparer meget tid i form af mindre transport og færre skridt hver eneste dag. Vi har øget kapaciteten betydeligt – uden at skulle ansætte ekstra medarbejdere. Dertil kommer, at vi også har fået et bedre og lysere arbejdsmiljø til gavn og glæde for alle, fortæller en tydeligt tilfreds lagerchef, Jørgen Banke Larsen.